Sultan du Château terug naar Laurent Guillet

Laurent Guillet met Sultan du Château. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Simon Delestre nam in september vorig jaar de teugels van de elfjarige Sultan du Château over van Laurent Guillet. Na een succesvol indoorseizoen met Delestre in het zadel, keert de Selle Français-gefokte Kannan-zoon weer terug naar Guillet.

Sultan du Château verscheen in oktober voor het eerst in de ring met Delestre op de Wereldbekerwedstrijd in Oslo. De combinatie sprong in de periode daarna naar verschillende podiumplaatsen en won onder andere een 1,50 meter-rubriek in Mechelen.

Ruiterwissel

De bruine ruin wisselde destijds van ruiter omdat het schema van Guillet het niet toeliet om hem op vijf sterren-wedstrijden uit te brengen. De ruiter vertelde destijds dat verkoop wel het doel was, maar niet voor op de korte termijn.

“Het indoorseizoen is ten einde gekomen en Sultan du Château keert terug naar zijn ruiter en eigenaar Laurent Guillet. Laurent bedankt voor het vertrouwen en Sultan bedankt voor de overwinningen op CSI5* niveau”, schreef Delestre op zijn Facebook-pagina.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Facebook

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.