Ga naar hoofdinhoud

Suptop Zeeland: dubbele winst voor Van Baalen

In Nieuw en Sint Joosland werd gisteren de negende editie van Zeeland Outdoor gehouden. Marlies van Baalen was haar eigen grootste concurrent en reed in de Grand Prix naar plaats één en twee. Bij de Junioren en Young Riders stonden Lisanne Zoutendijk en Amey Wagenaar aan kop. Dinja van Liere won de Prix St. Georges en Marrigje van Baalen pakte dubbele winst in het ZZ-Zwaar.

Grand Prix en Intermediaire A
Met Miciano reed Marlies een proef die beloond werd met 71,5%, daarmee verwees de amazone zichzelf naar de tweede positie met Zigeuner DVB. Met de 10-jarige Gribaldi-nakomeling, die nog niet zolang op dit niveau loopt, behaalde ze 70.10%. Elise Kettner werd met Floyd (v. Fielmann) derde met een score van 69,64%.

Junioren en Young Riders
Lisanne Zoutendijk was in de landenproef van de Junioren veruit de beste. Met Kostendrukkers Ringo Star reed ze 70% bij elkaar. Met Whatever plaatste Veronique van der Panne zich met 66,01% als tweede.  Van der Panne pakte op haar beurt in de individuele proef de winst in 68,14%.

De landenproef van de Young Riders werd prooi voor Amey Wagenaar met Roh Magic met 64,21%. Met iets minder dan een procent verschil (63,29%) moest Deborah Vroegindeweij met MBPA’s Update genoegen nemen met de tweede plaats. De individuele proef werd gewonnen door Julie de Baerdemaeker uit België. Met Grand Cru Hoeve’s Atlantis (v. Prestige Vdl) scoorde ze 64,47%.

Prix St. Georges
Dinja van Liere zadelde voor deze Prix St. Georges proef Rubiquil-dochter Adonie. De amazone van Stal Hexagon stuurde de merrie naar 67,24%. Met Vladimir plaatste Wijnanda van Brenk zich als tweede met 66,71%. Jeroen Okkema verzamelde 66,64% met Rolling Stone en werd zo derde.

ZZ-zwaar
De top drie in het ZZ-Zwaar was in beide proeven gelijk. Marrigje van Baalen eiste in beide proeven de eerste plaats op met Chigali DVB (67,14% en 68%).  “Het waren twee verschillende proeven, maar wel waren ze allebei heel constant. In mijn tweede proef had ik geprobeerd om hem wat flitsender voor te stellen en dat lukte heel goed. Het is een heel fijn paard en ik geniet iedere dag enorm van hem”, blikt Van Baalen blij terug. In het najaar zal de combinatie de overstap maken naar de Lichte Tour.
Jonna Schelstraete volgde twee keer met CSI, met 65,57% en 65,86%.  Stephanie de Frel bezette twee keer de derde plaats met VMF Winston (65% en 65,71%)

Klik hier voor de volledige uitslagenlijsten.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.