Talent Zick Flower naar Agnete Kirk Thinggaard

De Deense Olympiade amazone Agnete Kirk Thinggaard heeft het getalenteerde dressuurpaard Zick Flower onder het zadel gekregen. Blue Horse ruiter Allan Grøn heeft de zoon van Blue Hors Zack opgeleid en via twee WK’s in Verden liep de combinatie succesvol in de Lichte Tour.


De Deense stoeterij Blue Hors kocht Zick Flower als veulen en de inmiddels achtjarige ruin toonde al vroeg zijn talenten. Allan Grøn reed de zoon van Zack op het wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden in Verden. Beide keren plaatste de combinatie zich voor de finale door tweede te worden in de kleine finale.

Lichte Tour

In 2015 debuteerde Zick Flower internationaal in de Lichte Tour. Grøn won onder meer de Prix St.Georges in Hagen en dat was tevens het laatste optreden van het paar in de internationale dressuurring.

Opvolger

Grand Prix-amazone Agnete Kirk Thingaard heeft Zick Flower nu sinds november op stal. De hengst moet de opvolger worden van haar Olympiade-paard Jojo AZ (v. Ginus). Wanneer de nieuw combinatie voor het eerst in de ring zal verschijnen is nog niet bekend.

Bron St.Georg/Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.