Talentontwikkeling op Jumping de Achterhoek

Foto: FotoTrailer

Bondscoaches, trainers en voormalige olympische ruiters rijden dit weekend af en aan op Jumping de Achterhoek om jonge talenten te begeleiden op weg naar de topsport. Ook op de tweede dag kwamen veel prominenten uit het hippisch wereldje naar Vragender. “Een concours als Jumping de Achterhoek is heel belangrijk voor jonge ruiters. Met de jeugd, daar begint alles mee”, aldus de Belg Ludo Philippaerts, die zelf menig Grote Prijs won en individueel vierde werd op de Olympische Spelen in Sydney.

Precies hetzelfde legde bondscoach Rob Ehrens eerder op de middag uit tijdens de Rabobank netwerkbijeenkomst Meer! in de Achterhoek, waarbij Ehrens, springruiter Karim El Zoghby en NOC*NSF technisch directeur Maurits Hendriks als sprekers optraden en de vele luisteraars van A tot Z wisten te boeien. Talent hebben is niet genoeg, het is hard werken, vasthouden aan je plan en geloof houden in jezelf om het hoogste niveau te behalen. Rob Ehrens noemde Jumping de Achterhoek een topconcours waar jeugd zeer veel ervaring op doet, maar ook een visvijver voor de toekomst. Onder de jeugdruiters in Vragender zitten de toppers van later.

Record aantal aanmeldingen

Hoewel verschillende internationale jeugdconcoursen gecanceld worden, is de groei van Jumping de Achterhoek enorm. Met zo’n 360 ingeschreven pony’s en paarden is er een record aan aanmeldingen. Ludo Philippaerts is enthousiast. “Het is ook een heel mooi concours. En gezellig ook! Mijn jongens Thibault en Anthony hebben hier vorig jaar ook gereden en wilden graag weer terug. Het is ook leuk om tegen leeftijdsgenoten te rijden. Zelf ben ik samen met Peter Bollen een indoorreeks aan het opzetten voor ponyruiters, zodat die straks ook een wereldbekerleague hebben. Maar ook een finale van een serie landenwedstrijden, zoals de senioren hebben.”

Trotse vader

Phillippaerts zag zijn zonen goed presteren. In de laatste rubriek op vrijdagavond voor junioren won de vijftienjarige Thibault Philippaerts bijvoorbeeld de tweede en derde prijs. “Hij is de laatste maanden heel goed bezig”, vertelde Ludo Philippaerts met gepaste trots. “Hij is ongelooflijk gemotiveerd en gedreven. Thibault is echt bezig met de sport. Net zoals zijn oudere broers Nicolas en Olivier, die dit weekend in Parijs rijden. Daar ga ik morgen naar toe.”

Buitenlanders

De buitenlanders waren flink aan zet op de tweede dag van Jumping de Achterhoek. Van de acht rubrieken bleef alleen de eerste, de 1.20m rubriek voor junioren en U25 ruiters (deelnemers tot 25 jaar), in eigen land dankzij Jessie Wiefferink uit Wierden op Vida Loca (v. Lux). Drie zeges gingen naar Engeland, waarvan twee door Jodie Hall-Mcateer bij de junioren en pony’s. Het Belgisch talent Gilles Nuytens won bij de Children de 1.20m Arink Mercedes Prijs. Duitse zeges werden behaald door Justine Tebbel en Lars Volmer.

GP en teamcompetitie

Jumping de Achterhoek vervolgt vandaag met zeven internationale jeugdrubrieken, waarbij de U25 ruiters vanaf 21.10 uur hun Grote Prijs op 1.45m niveau verrijden. Ook spannend zal de teamcompetitie voor ponyruiters vanaf 19.15 uur zijn.

Klik hier voor meer informatie over Jumping de Achterhoek

Bron: Persbericht

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.