Teamgoud voor Britse young riders, Oranje opnieuw zesde

Net als bij de junioren springruiters eindigden de Nederlandse young riders vrijdag met het team op de zesde plek op het EK in Fontainebleau. Het goud was voor het Britse team, De Duitsers wonnen zilver en Denemarken pakte de derde trede van het podium. Kars Bonhof staat er met de voorlopig negentiende plek individueel het beste voor voor Nederland.

De Britten noteerden met hun team een eindscore van 25,08 strafpunten na drie ronden en bleven daarmee op meer dan vijf punten voorsprong op de Duitsers. Denemarken volgde met meer dan tien punten verschil.

Oranje

Het team van bondscoach Luc Steeghs bestond uit Sanne Thijssen met Expert (v. Tangelo van de Zuuthoeve), Tristan Marchal met Sambucca (v. Sandro Boy), Veronique Morsink met Faithfull (v. For Keeps) en Kars Bonhof met Zentos (v. Zento). Het team kwam uit op 48,71 strafpunten en stond daarmee drie punten achter Oostenrijk, dat op zijn beurt bijna twee punten achter België stond.

Individueel

In de individuele tussenstand gaat de Britse ruiter Harry Charles met Vivaldi du Dom (v. Casall) aan de leiding. Felix Koller met Captain Future uit Oostenrijk staat voorlopig tweede en de Deense Jessica Toelstang volgt met Bjerglunds Campari op de voorlopig bronzen positie.

Bonhof staat er voor Nederland het beste voor en hij wordt gevolgd door Marchal op de 22-ste plek. Thijssen staat voorlopig op plek 32 en Morsink op plaats 51.

 

Uitslag
Tussenstand

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.