Teampaard Norte weer mee terug naar huis voor 100.000 euro

José Antonio García Mena met Norte Lovera. Foto: Arnd Bronkhorst/ www.arnd.nl

100.000 euro. Dat werd geboden op de 18-jarige P.R.E.-hengst Norte (v. Cortesano VII),voormalig WEG- en EK-deelnemer met José Antonio Garcia Mena. Die ton was voor eigenaar Yeguada Lovera niet genoeg, dus de pensionado is weer mee naar huis gegaan. 

Het gepensioneerde Grand Prix-paard was jarenlang voor vaste waarde van het Spaanse team met José Antonio Garcia Mena en liep onder andere op Wereldruiterspelen en Europese Kampioenschappen. Yeguada Lovera wilde minstens 120.000 euro voor het voormalig teampaard.

Vrienden van José Antonio Garcia Mena die niet blij waren met de veiling kunnen dus opgelucht ademhalen. Zij wilden voorkomen dat de hengst aan een willekeurige bieder werd verkocht en begonnen een crowdfundingactie. Daar kwam overigens weinig van terecht. 1.665 euro werd ingezameld. Of de mensen die geld hebben gestort om Norte een waardig pensioen te bieden hun centen nu terugkrijgen is niet bekend.

Bron: Lily Furado

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
1 reactie op Teampaard Norte weer mee terug naar huis voor 100.000 euro
  1. 1

    Op de crowdfundingsite stond dat indien het niet zou lukken, de giften naar de foundation van Mena zouden gaan.