Teams Global Champions League seizoen 2018 bekend

Global Champions League Foto: GCL / Stefano Grasso

Voor het nieuwe seizoen van de Global Champions League zijn negentien teams samengesteld uit ’s werelds beste ruiters. Elk team bestaat uit vijf ruiters en de beste zestien teams plaatsen zich voor de play offs in Praag. Deze GLC Super Cup wint in december plaats en is de enige indoorwedstrijd.

Ook de Nederlandse springtop is verdeeld over de verschillende teams. De Montreal Diamonds bestaat uit Harrie Smolders en stalgenoot Jos Verlooy aangevuld met Danielle Goldstein, Eric Lamaze en Mark McAuley. Leopold van Asten zit in het team Scandinavian Vikings met onder meer Christian Ahlmann.

Drie Nederlanders in Madrid in Motion

Gerco Schröder zit in team Prague Lions met de winnaar van de Rolex Grand Prix in Den Bosch Niels Bruynseels. Jur Vrieling heeft een plek in Valkenswaard United. St Tropez Pirates heeft Wout-Jan van der Schans in het team. De drie Nederlanders Maikel en Eric van der Vleuten en Marc Houtzager zitten in Madrid in Motion.

Super Grand Prix

Seizoen 2018 van de League begint op 22 maart in Mexico City en de finale is dus in december in Praag. Tijdens deze wedstrijd zal ook een Super Grand Prix zijn. Hier mogen alle winnaars van de verschillende GP’s van het Global Champions Tour seizoen aan deelnemen.

Klik hier voor alle teams.

Bron GCL

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.