Teenager Megahey wint na Olympia ook Puissance in Liverpool

De Liverpool International Horse Show knalde gisteravond het oude jaar uit met het spectaculaire Puissance springen. Nadat de achttienjarige Christopher Megahey met zijn Iers gefokte Seapatrick Cruise Cavalier in Londen Olympia al over een muur van 2,15m ging, deed de jongeling het in Liverpool nog eens over. Nu stond de muur op 2,12m in de laatste barrage en met gemak overwon de Ierse combinatie als enige het bouwwerk.

“Ik ben echt blij,” zei Christopher Megahey nadat hij de 4000 euro voor de overwinning in ontvangst had genomen. “Hij is geen normaal paard, hij is heel speciaal,” vertelde Megahey over de Cruise On-zoon. “We hebben hem sinds zijn achtste en we weten nog steeds niet wat we met hem zullen doen. Hij heeft wat eventing gelopen en daarna ben ik hem wat gaan springen. Per toeval rolde ik in het Puissance rijden. Sindsdien is hij een echte ster.”

Concurrentie uit eigen land

In de laatste barrage had Megahey alleen nog concurrentie van de winnaar van vorig jaar, zijn landgenoot Peter Smyth met de eveneens in Ierland gefokte Cavalier Rusticana (v. Try-Time). Smyth kreeg een fout op de muur en werd tweede.

Holly Smith

De Britse Holly Smith waarmee Megahey in Londen samen eerste werd, moest in de voorlaatste ronde afhaken door vier strafpunten met Quality Old Joker (v. Obos Quality). Ze deelde de derde plaats met David Simpson op Polystar I (v. Polytraum).

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Horse sport Ireland

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.