Terhi Stegars houdt schouderbreuk over aan dodelijke val Axis TSF

Terhi Stegars, hier met Axis TSF op CHIO Aken. Foto: Lynn van Woudenbergh / www.arnd.nl

Op 3 november overleed Terhi Stegars’ Grand Prix paard Axis TSF (v. Sixtus). Hij viel dood neer tijdens de training als gevolg van een gescheurde aorta. De Finse amazone zelf hield aan de val een meervoudige schouderbreuk over en werkt momenteel hard aan haar herstel.

Stegars werd na de val naar het ziekenhuis gebracht en werd twee dagen later aan haar breuk geopereerd. De amazone is inmiddels weer thuis maar de revalidatie zal een paar maanden in beslag nemen.

Volledig herstel

De amazone vertelt aan Eurodressage: “De operatie is goed gegaan en gelukkig konden de botsplinters met een titanium plaatje en schroeven worden gefixeerd. De eerste prognose was niet al te best maar na de eerste check ziet het er naar uit dat ik volledig zal herstellen en over een aantal maanden weer zal kunnen rijden.”

De paarden van Stegars zijn gestald op Tanya Kayser’s A Bis Grand Prix in Luxemburg en worden nu getraind door Minna Uronen and Marco Ulrich.

Lees ook: Grand Prix dressuurhengst Axis TSF overleden

Bron: Eurodressage

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.