Terhi Stegars verliest Grand Prix-paard aan koliek

Terhi Stegars, hier met Axis TSF op CHIO Aken. Foto: Lynn van Woudenbergh / www.arnd.nl

Terhi Stegars heeft afscheid moeten nemen van haar internationale Grand Prix-paard Dalou Shan (De Kooning x Westerland). De dertienjarige ruin kon niet worden gered na een ernstige koliekaanval. Een flinke aderlating voor Stegars die vorig jaar ook al haar Grand Prix-paard Axis TSF (v. Sixtus) verloor.

Terhi Stegars maakte met Dalou Shan haar internationale debuut op het WK in Verden van 2011. Daar eindigde het duo als veertiende in de kleine finale voor zesjarigen. In 2014 stapten ze over naar de Lichte Tour en in 2016 naar de Grand Prix.

Zware tijd

“Het afgelopen half jaar was een zware tijd”, aldus Stegars. Naast het overlijden van haar twee Grand Prix-paarden liep de amazone zelf een meervoudige schouderbreuk toen Axis TSF tijdens de training dood neer viel door een gescheurde aorta.

Bron: Eurodressage

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.