Ga naar hoofdinhoud

Thalia Rockx wint junioren én Grand Prix

Thalia Rockx hier met Verdi de la Fazenda. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Op de Subtopwedstrijd vandaag in Ruchpen sloeg Thalia Rockx een dubbelslag. De amazone behaalde met Verdi de La Fazenda (v. Florett As) de winnende score van 69,67% in de Grand Prix. Daarnaast stuurde ze Gerda Nova de La Fazenda (v. Romanov) met 71,74% ruimschoots naar de winst in de landenproef voor junioren.

Thalia Rockx vestigde met Verdi de La Fazenda anderhalf jaar geleden een nieuw record. De destijds vijftienjarige amazone debuteerde toen op het hoogste niveau en werd daarmee de jongste Grand Prix-amazone van Nederland. Vervolgens richtte Rockx zich met de door haar vader gefokte zoon van Florett Ass vooral op de jeugd. Met de zevenjarige merrie Gerda Nova de la Fazenda won Rockx met overmacht de landenproef voor junioren.

KWPN-hengst Foundation

Kirsten Brouwer bracht de KWPN-hengst Foundation (v. United) vandaag voor de tweede aan de start in het ZZ-Zwaar. De combinatie won de eerste proef met 70,07%. Neelke van Kollenburg won de tweede proef. Met Feline (v. Jazz) noteerde ze 67,93%.

Hoogste dagscore voor De Laat

In de Prix St. Georges waren Aniek de Laat en Endyrava (v. Lord Leatherdale) met 72,06% oppermachtig. Met een score van 66,69% was Marijke van Giesen met Hexagon’s Furious (v. Rubiquil) de beste in de Intermédiaire I.

Inter II en U25

Jef Coenegrachts schreef de gecombineerde rubriek Intermédiaire II en Grand Prix U25 op zijn naam. Hij reed Finja (v. Florestan I) naar 64,85% en werd op de hielen gezeten door Danielle Houtvast. De amazone debuteerde met Alfresco (v. Jazz) in de Inter II en werd tweede met 64,78%.

Soffors en Peters

Met Global’s Formidable won Coco Soffers de individuele proef voor junioren met 68,01%. Joelle Peters mocht in de landenproef voor young riders het oranje lint ophalen. Zij reed Dacar’s Dream (v. Johnson) naar 64,71%.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.