Ga naar hoofdinhoud

Thamar Zweistra bemachtigt laatste ticket Amsterdam

Thamar Zweistra, hier met Whoopy. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Op de laatste Subtopwedstrijd van dit jaar werd in de Prix St. Georges gereden om het laatste ticket voor Jumping Amsterdam. Thamar Zweistra was met Hexagons Denzel (v. Zidane) de gelukkige winnares van de rubriek én het felbegeerde startbewijs voor het internationale concours volgende maand in de hoofdstad. De proef in Liempde met de zevenjarige zoon van Zidane was goed voor een score van 71,45%.

Vorige week in Nieuw- en Sint Joosland grepen Zweistra en Zidane met een tweede pek naast het Jumping Amsterdam-ticket. Met een foutloze proef was het vandaag wel raak en hierdoor maakt Zweistra deel uit van het zestal Lichte Tour-amazones dat van start gaat op Jumping Amsterdam.

Het jurykoppel, bestaande uit Annelies Terra en Jacques van der Harst, was het niet helemaal met elkaar eens. Van der Harst plaatste Zweistra ruimschoots aan kop. Terra had een vierde plek in gedachte en zag in Emmelie Scholtens met KWPN-hengst Dorado de winnaar. Deze combinatie was vandaag met 70,59% goed voor de tweede plaats en wist zich eerder in Bathmen al te plaatsen voor Jumping Amsterdam.

Marlies van Baalen en Dion Johnson werden derde met 70,33%. Deze combinatie gaat in de tussenstand van het KNHS Indoorkampioenschap aan de leiding met twee gewonnen selectiewedstrijden. Thamar Zweistra reed Hexagons Double Dutch met 69,74% naar de vierde plaats. Arthur van Rooij maakte met de grote vos Best Cool met 69,67% de top vijf compleet.

Geselecteerden Jumping Amsterdam:

Ingrid Gerritsen met Valdez (v. Houston)
Dinja van Liere met Hexagons Conquest (v. Rubiquil)
Denise Nekeman met Boston STH (v. Johnson)
Emmelie Scholtens met Dorado (v. Krack C)
Madeleine Witte met Charmeur (v. Florencio)
Thamar Zweistra met Hexagons Denzel (v. Zidane)

Deze combinaties rijden 28 januari de Prix St. Georges.
De beste combinaties rijden 30 januari de kür op muziek op Intermédiaire I-niveau.

Arthur van Rooij en Cupido blijven winnen

De ongeslagen combinatie Arthur van Rooij en Cupido (v. Johnson) was ook vandaag in het ZZ-Zwaar niet te kloppen. Het duo, dat in de tussenstand van het KNHS Indoorkampioenschap met twee royaal gewonnen selectiewedstrijden aan de leiding gaat, was vandaag goed voor 73,14%. Jeroen Okkema en de negenjarige Ducati (v. Don Crusador) sloten met 68% aan op de tweede plaats.

De tweede groep reed twee proeven. De eerste proef werd gewonnen door Linda Maasdam. Zij reed haar Uphill-nazaat Boaz naar 66,14%. In de tweede proef was het oranje lint voor Denise van den Dries en De Vito (66,57%).

Klik hier voor de uitslagen.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses/De Paardenkrant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.