Ga naar hoofdinhoud

Theo Hanzon en Helena overschrijden 70% op GP-debuut

Theo Hanzon met Helena vh Goorhof. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Na een overtuigende start in de Intermédiaire II eind juli, maakte Theo Hanzon met zijn toptalent Helena van het Goorhof (v. Gribaldi) vandaag de overstap naar de Grand Prix. Dit debuut werd op de Subtopwedstrijd in Uden beloond met de fraaie score van 70,90% en een unanieme zege. De hoogste dagscore werd neergezet door de Turkse amazone Lina Uzunhasan en Donna Ray (v. United). Deze 17-jarige pupil van Anky van Grunsven sloot haar debuut bij de young riders af met 71,32%.

“Ik ben super trots op Helena!”, vertelt Theo Hanzon na afloop van zijn rit. “Bij het losrijden was ze gelijk heel fijn bij de les en in de proef bleef ze er mooi aan trekken.” De aansprekende combinaties liep in de proef twee storingen op. “Bij het achterwaarts kwam ze tegen de hand, maakten we te weinig passen en ik besloot om toen weer naar voren te rijden. In één van de piaffes wilde ik haar iets corrigeren waardoor die in tweeën was”, legt de ruiter uit.

Mooi op lengte

“De rest was foutloos en ik ben vooral heel blij met de eners die super mooi en recht waren. Eerder leverde dit nog wel eens spanning op bij Helena. Ik kon haar ook veel mooier op lengte houden dan in het verleden”, vertelt Hanzon die ook van het jurykoppel positief commentaar kreeg.

Margo Timmermans reed haar Catch Me (v. Dreamcatcher) met 68,60% naar de tweede plaats, gevolgd door Stephanie Beek-Peters die met haar Bernardau (v. Uptown) goed was voor 66,85%.

Twee keer Painted Black

In de Prix St. Georges was de zege voor Wendy van Diessen- van Boogaard met Evanel’s Blackie W . Ze reed haar tienjarige Painted Black-ruin naar 67,83%. Melissa Stikkelorum stuurde Baruch – net als de winnaar een tienjarige zoon van Painted Black – met 67,57% naar de tweede plek. Met 66,71% mocht Denise van den Dries zich met De Vito (v. Oscar) als derde opstellen.
Christianne Goes schreef de Inter I op naam. Zij liet met haar Accountancy Bellissimo (v. Florencio) 64,47% noteren. Met 63,95% was het rode lint voor Jill Huijbregts en EventZ Enzos-Armani (v. Tuschinski).

Kopie van top 4

In zowel de eerste als de tweede proef van het ZZ-Zwaar zag de top vier er exact hetzelfde uit. De twee oranje linten waren voor Saskia van Es en de AES-hengst Elastico (v. Johnson). Dit duo komt komt pas sinds kort uit in deze klasse en was vandaag goed voor twee unanieme zeges met 69,93% en 67,86%. Miranda Pakvis en Zeus (v. Rousseau) volgden met 66,64 en 67,29% twee keer als tweede. Twee maal derde met 65,86% en 64,71% werd Lieke van Rixtel met de door haar familie gefokte Cupido (v. Daddy Cool). Jill Kuijpers en Huvema Atlanta (v. Paganini) sloten met 64,14% en 62,79% twee keer aan op de vierde plaats.

Geslaagd debuut

Lina Uzunhasan reed deze zomer met Donna Ray succesvol op het EK voor junioren in het Spaanse Oliva. Vandaag debuteerde de 17-jarige leerlinge van Anky van Grunsven met haar United-merrie bij de young riders. Ondanks wat kleine foutjes kwam het duo tot het aansprekende resultaat van 71,32% wat goed was voor de hoogste dagscore in Uden.
Bij de junioren was Florence Siemer de beste. Haar proef met Zidane (v. Inspekteur) leverde 66,42% op.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees donderdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Paardenkrant/Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.