Thijssen en Famous H sterk in jonge paarden rubriek

Leon Thijssen en de bij het AES goedgekeurde hengst Famous H (v. Diarado) gaven vanochtend direct hun visitekaartje af in de jonge paarden rubriek op CSI Roosendaal. Met een ijzersterke barragerit gaf de combinatie de concurrentie het nakijken. 

Famous H werd op driejarige leeftijd aangewezen voor het verrichtingsonderzoek bij het KWPN. Daar haalde de hengst de eindstreep niet. Het AES zag meer heil in de Diarado-nakomeling en keurde hem niet veel later wel goed. In de jonge paarden rubrieken laat de bruine de laatste tijd van zich horen. Zo werd hij vorige maand nog zevende in Offenburg.

Combinatie om rekening mee te houden

Ook vandaag liet het duo zien een combinatie te zijn om rekening mee te houden. Met de niet te kloppen tijd van 25.72 seconden verwees het paar de Duitser Thomas Brandt en Cardinale 22 (v. Clinton I) naar de tweede plek. Zij hadden 26.46 seconden nodig om de barrage foutloos te voltooien.

Bert Jan van de Pol stuurde Numero Uno-zoon Looyman Z naar het derde prijzengeld. De rest van de top tien werd ook gedomineerd door Nederlandse ruiters.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.