Ga naar hoofdinhoud

Thijssen oppermachtig in Grote Prijs Dortmund

Update
Sanne Thijssen met Con Quidam RB - Foto: Equitaris.de/Tanja Becker
De altijd snelle Sanne Thijssen had vandaag in Dortmund ook weer de juiste versnelling gevonden. Met Con Quidam rb (v. Quinar) wist ze foutloos te blijven in een tijd van 36,58 seconden. Dit was bijna vier seconden sneller dan de Ier Denis Lynch met Van Helsing (v. Valentino).

In de Großer Preis der Bundesrepublik wisten drie van zeven Nederlandse ruiters zich te kwalificeren in de barrage. Robert Vos verscheen voor Sanne Thijssen aan de start. Hij noteerde vier strafpunten in een tijd van 46,52 seconden. Hiermee eindigde hij als zesde met Carat. Carat heeft als vader de Zweedse hengst van het jaar Cardento. Frank Schuttert mocht als laatste starten in de barrage, maar hij reed zich stuk op de tijd van Thijssen. Chianti’s Champion (v. Champion du Lys) liet een balk vallen in de barrage. Met een tijd van  38,73 seconden mocht hij plaats nemen voor Robert Vos.

Niet te kloppen

Net als Frank Schuttert reden Christian Kukuk en Pieter Clemens zich ook stuk op de razendsnelle tijd van de achttienjarige amazone. Kukuk werd uiteindelijk derde met Colestus (v. Cornet Obolensky). Clemens volgde met de Verdi-zoon Verdico op plaats vier.

Winnende rit


Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.