Thijssen schrijft kwalificiatie Medium Tour finale op zijn naam

Vandaag startte de eerste week van de Christmas Show internationaal springen in Roosendaal. In de kwalificatie voor de Medium Tour finale wist Leon Thijssen zestig combinaties achter zich te laten. Door te finishten in 56,86 seconden met Fireball (v. Wittinger VDL) gaf Thijssen de concurrentie ruimschoots het nakijken.

Het dichtstbij deze snelle tijd kwam Jake Saywell met Touch of Chili (v. Out of Touch). Dit duo had bijna twee seconden meer nodig om zonder fouten over de finishlijn. Ook de derde prijs ging naar een Britse ruiter. Nicole Pavitt noteerde met de bij het AES-goedgekeurde Gemmarco 16 (v. Unbelievable Darco) een tijd van 60,55 seconden.

Goede zaken

Nog vijf Nederlandse ruiters wisten zich in de prijzen te rijden in deze kwalificatie voor de Medium Tour finale. Wout-Jan van der Schans werd vierde met All in One L (v. Colman). Albert Zoer volgde met de bij het AES-goedgekeurde hengst Freedom op de zesde plaats. Ook Yves Houtackers wist nog net een plaatsje binnen de top tien te bemachtigen door te finishen in 65,07 seconden met de Cabochon-nazaat Commandor de Codre. Verder behaalde Maaike Theunis met Douala (v. L’esprit) een dertiende prijs en Willem Greve met Carambole-dochter Formidable de vijftiende prijs.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.