Thuiszege in Queenscup Mechelen

Elisa Strubbe was zojuist met Gladiator van ‘T Paradijs goed voor de onbetwiste zege in de Queens Cup-rubriek in Mechelen. De Belgische amazone was ruim een seconde sneller met de Shindler de Muze-ruin dan haar landgenoot Leonie Peeters, die tweede werd. Anne-Liza Makkinga was met de zesde plek goed voor het beste Nederlandse resultaat.

Er kwamen in deze rubriek over 1,45m met barrage 32 amazones aan de start waarvan vijf de eerste ronde foutloos voltooiden. Drie van hen kwamen ook in de barrage met nul strafpunten aan de finish. Strubbe stuurde de BWP-ruin, die een halfbroer is van Daniel Deussers Happiness van t Paradijs (v. Obourg), in 34,33 seconden over de streep en was daarmee goed voor de snelste barragerit. Peeters zat voor deze rubriek in het zadel van Catho en kwam in 35,60 seconden aan de finish met de dochter van Millar. Ze werd hier op de voet gevolgd door de Zweedse Charlotte Mordasini, die Miebello (v. Flyinge Quite Easy) in 35,83 seconden liet finishen.

Vierfouters

De top 5 werd verder compleet gemaakt door twee amazones, die allebei vier strafpunten kregen in de barrage. Jonna Ekberg kwam met de Lord Z-zoon Freestyler in de tweede tijd aan de finish, maar moest door een springfout genoegen nemen met de vierde plaats achter haar landgenote. En Karline de Brabander zorgde met Fantomas de Muze (v. Sandro Boy) voor het derde Belgische resultaat in de top 5.

Snelste tijd

Makkinga kwam in het basisparcours het snelst aan de finish met de KWPN-merrie Celena, maar kreeg vier strafpunten met de dochter van Argentinus en werd daarmee zesde.

 

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.