Tim Hendrix geeft zich sportief gewonnen in de Peelbergen

Timothy Hendrix met Janou op CSI de Peelbergen. Foto: Michael Gale

Tim Hendrix was vanavond in de Parkhotel Horst Prix een sportieve verliezer. Opnieuw moest de Limburgse ruiter zich gewonnen geven aan de Noorse Amalie Hegre. “Daar sta ik weer”, glimlacht de runner-up. “Gister was het met Beau Beau en nu met Janou. Eerlijk is eerlijk, Amalie heeft het verdiend. Ze had in twee lijntjes een galopsprong minder en dat maakt net die ene seconde verschil”.

In de 1.45m direct op tijd proef gaf Amalie Hegre zich opnieuw niet zomaar gewonnen. De EK-winnares bij de Junioren in 2014 reed haar Noors gefokte Remedy op het scherpst van de snede. “Ik had het geluk dat ik vrij ver achteraan moest starten en veel combinaties kon zien rijden. Ik heb hun ritten geanalyseerd en wist wat me te doen stond. Ik heb dit paard zelf opgeleid tot dit niveau en kan met hem lezen en schrijven. Daarom komt hij ook niet te koop, we zijn een ‘match for life’. Ik hoop dat ik ooit als professioneel ruiter mijn geld kan verdienen, maar dat is  nog niet eenvoudig. Misschien moet ik daarvoor Tim maar om tips vragen”, lacht de winnares tevreden.

Tips & tricks
Tim Hendrix had op zijn beurt  Amelie namelijk gevraagd of hij haar rit op de video mocht bekijken voor zijn eigen ronde. “Ik wilde wel eens zien hoe ze het gedaan had. Ze is misschien niet heel bekend, maar ze heeft niet voor niets het EK destijds gewonnen. Dat was ook met dit paard. Ze is echt serieus als ze zegt dat ze hem niet wil verkopen, want er staan zat mensen voor in de rij. Ik zou er ook zeker klanten voor hebben. Dat zo’n combinatie mij verslaat vind ik dan niet zo erg. Ik had natuurlijk liever gewonnen, maar zo is het ook mooi”, aldus de sportieve verliezer.

In vorm
Hendrix, een van de founders van het ECdP, heeft zijn beide toppaarden in vorm en houdt al geruime tijd een stijgende lijn vast. “In Drachten liepen mijn paarden ook fijn, maar dat ze het hier goed doen is helemaal top. Het maakt niet uit hoe vaak ik hier al geweest ben, ik ben er hier altijd net een beetje extra gebrand op om te winnen. Er staan hier veel bekenden langs de kant en dan doe je toch een beetje extra je best. Ik kan mijn beide paarden hier op de juiste momenten laten pieken, dus misschien dat het zondag in de Grote Prijs wel raak is.”

Op herhaling
Jesper Romp wist in de CSIYH1* opnieuw te overtuigen met Fiolita. Met de Diamant de Semilly-dochter nam Romp net als donderdag de leiding in de jonge paarden rubriek. Duits Olympiër Lars Nieberg gaf in het 1.40m het snelste optreden. Eveneens in de CSI2*, in de  Liberty Equine Product Prix over 1.35m, was de Portugese stalruiter van Stal Joppen uit Maasbree, Rodrigo Almeida, de snelste. Jarno van Erp nam de honneurs waar in de Equnews Prix over 1.30m, waarin hij de concurrentie met ruim 2 seconden voor bleef.

Bron: persbericht

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.