Todd Minikus casht 15.000 dollar met KWPN’er Valinski

Valinski S, hier onder Matt Williams in Rio. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op het Winter Equestrian Festival heeft Todd Minikus goede zaken gedaan. Hij vormt nog niet zo lang een combinatie met de KWPN’er Valinski S (v. Nijinski) en debuteerde eind vorig jaar in Wellington. Zondag won het duo de nationale Grote Prijs en pakte daarmee het eerste geld van 15.000 dollar.

Valinski S liep op de Spelen in Rio nog onder de Australische ruiter Matt Williams. Kort na de Spelen werd bekend dat Wyndmont Farm – die nog altijd eigenaar is van de inmiddels vijftienjarige ruin – het Olympiadepaard niet langer door Matt Williams liet rijden. Williams en Valinski vormden slechts twaalf maanden een combinatie.

Snel en voorzichtig

In Grote Prijs van Wellington stuurde Minikus de door H. van der Scheer uit Kamperveen gefokte ruin overtuigend naar de winst door het barrageparcours in 39,03 seconden af te leggen. “Ik heb Valinski nu een paar keer gestart en ik denk dat hij mijn manier van rijden nu begrijpt. Hij was fantastisch in de barrage. Ik denk dat we deze winter goed mee kunnen doen. Hij is een echte winnaar: snel en voorzichtig”, looft Minikus de Nijinski-zoon.

Volgprijzen

De Mexicaan Alberto Michan en Chacco’s Goldy (v. Chacco’s Blue) volgden met een barragetijd van 40,81 seconden als tweede. Derek Braun en Lacarolus (v. Lasino) finishten in 41,88 seconden en werden daarmee derde.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.