Todd Minikus in winning mood met Valinski S

Valinski S, hier onder Matt Williams in Rio. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Afgelopen zondag pakte Todd Minikus zijn eerste overwinning met de KWPN’er Valinski S na zijn debuut met Matt Williams Olympiade-paard in eind vorig jaar. Gisteren volgde de tweede zege van het duo in de Challenge Cup in week 1 van het Winter Equestrian Festival in Wellington. Minikus versloeg in de barrage Marilyn Little en Emanuel Andrade.

Na de Olympische Spelen werd de vijftienjarige Valinski S ondergebracht bij de Amerikaanse springruiter Todd Minikus. Het duo liep eind vorig jaar twee parcoursen op het CSI4* van Wellington en begon dit jaar met zege in de nationale Grand Prix van Wellington.

Overwinning in Challenge Cup

In de openingsweek van het Winter Equestrian Festival liet Minikus zien een goede combinatie te zijn geworden met de Nijinski-zoon. In de tien man sterke barrage van de Challenge Cup was hij de sterkste met het fokprodukt H. van der Scheer uit Kamperveen. Hij klokte als tweede start in de barrage een tijd van 37,996 seconden waar niemand meer aan kwam.

Zes foutlozen

Na Todd Minikus reden nog vijf combinaties foutloos waarvan eventingamazone Marilyn Little op de Holsteiner Clear water (v. Clearway) als tweede eindigde in 38,33 seconden. Emanuel Andrade uit Venezuela en Dipssy werden derde. De overige nulfouters waren Shane Sweetnam met Cobolt, Emily Moffitt op Harriri (v. Nabab de Reve) en Quentin Judge in het zadel van HH Quatuor (v. Col Canto). Met zijn tweede paard, de KWPN’er Zephyr werd Minikus ook nog zevende. Met de zoon van Landor S kreeg hij een balk in de barrage.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.