Todd Minikus in winning mood

Todd Minikus hier met Quality Girl Foto: Amy Dragoo / www.arnd.nl

Tod Minikus is op het Winter Equestrian Festival in Wellington goed opdreef met de KWPN’er Zephyr. De zoon van Landor S heeft Minikus net onder het zadel en deze week boekte hij zijn tweede overwinning in een 1,45m-rubriek. Gisteravond greep Minikus met Zephyr de overwinning met twee seconden voorsprong op de nummer twee, Emily Moffitt op Zagahorn (v. Matterhorn).

In de 1,45m-rubriek direct op tijd bleven twaalf combinaties foutloos. Minikus en Zephyr klokten de snelste tijd van 64,36 seconden. Minikus: “Hij krijgt meer vertrouwen in mijn stijl van rijden en wordt steeds losser in zijn lijf.” De Amerikaan heeft het paard te leen en Wellington is het eerste concours van het paar. Zephyr liep eerst onder het zadel van de Australiër Matt Williams.

De Britse Emily Moffitt eindigde als tweede met de dertienjarige Matterhorn-zoon Zagahorn in 66,47 seconden. Zij werd gevolgd door Laura Chapot en het Frans gefokte paard Quointreau un Prince van Diamant de Semilly (68,33 seconden).

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.