Todd Minikus wint zware 4* Grand Prix Wellington

Todd Minikus hier met Quality Girl Foto: Amy Dragoo / www.arnd.nl

De 4* Grand Prix aan het einde van week vier van het Winter Equstrian Festival in Wellington was een zware. Op het mooi derby-terrein waar de dag ervoor de eventingruiters ook hun wedstrijd hadden, was gisteren een dik parcours neergezet. Todd Minikus overwon met Babalou 41 ogenschijnlijk moeiteloos de zware opgave. In de drie combinaties tellende barrage was hij ruim sneller dan Sergio Alvarez Moya met Unicstar de l’Aumone en Jennifer Gates op Pumped Up Kicks en won de ruim 71 duizend dollar als hoofdprijs.


Minikus was blij met de overwinning: “Je had een redelijk ervaren paard nodig, dus het pakte goed uit voor ons. Het was een echte 4*.” De twaalfjarige Oldenburger merrie Babalou van Balou du Rouet was goed in vorm en sprong twee keer foutloos. In de barrage ging het paar als laatste van start en Minikus kon zich richten op de tijd die de Spanjaard Sergio Alvarez Moya met Unicstar de l’Aumone had neergezet.

Jong paard

Moya had de barrage in 40,30 seconden afgelegd met de negenjarige merrie van Ninio de Rox. Ondanks haar jonge leeftijd toch al een ervaren paard op dergelijke grote grasterreinen. Zo won ze vorig jaar twee keer Youngster Tour-rubrieken in Aken. Maar Minikus was met de 38,79 toch bijna twee seconden sneller.

Op safe

De jeugdige Jennifer Gates moest als eerste van de drie van start in de barrage en reed op safe met Pumped Up Kicks (v. Levisto). Ze bleef nul maar kreeg wel twee tijdfouten en werd derde.

Kent Farrington en Kevin Babington maakten de top vijf vol. Beiden hadden een balk in het basisparcours. Farrington werd met Gazelle (v. Kashmir van Schuttershof) vierde en Babington stuurde Super Chilled (v. Gelvin Clover) naar de vijfde plaats.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkarnt-Horses.nl/persbericht

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.