Top tien-klassering voor Zenith in WEF Challenge Cup

De zege in met $130,000-gedoteerde WEF Challenge Cup was zojuist voor Eric Lamaze en  Fine Lady 5. Het duo uit Canada was oppermachtig in de barrage van deze rubriek en finishte twee en een halve seconde sneller dan Hardin Towell, die tweede werd. Voor Nederland kwam Jeroen Dubbeldam aan de start met SFN Zenith, zij werden negende.

Veertien combinaties plaatsten zich voor de barrage van deze vijfsterren proef en daar was Dubbeldam met Zenith er een van. Het duo mocht als negende van start met tot dan toe pas drie foutloze combinaties in de barrage. Lamaze ging op dat moment al aan de leiding met de Forsyth-dochter, waarmee hij eind vorige maand de GP won in Florida. Het lukte Dubbeldam niet om ook in de barrage foutloos aan de finish te  komen met de Rash R-zoon en vier strafpunten leverden de negende plek op.

Amerikanen

De top drie werd verder compleet gemaakt door de Amerikanen Hardin Towell met Lucifer V en Margie Engle met Royce. Beide combinaties finishten foutloos in de barrage. Towell stuurde de Lord Pezi-zoon in 43,721 seconden rond, waarmee hij geen bedreiging was voor de 41,233 seconden, die Lamaze op de klok had bij de eindstreep. Op zijn beurt was Towell wel ruim anderhalve seconde sneller dan Engle en de zoon van Cafe au Lait, die in 45,27 seconden finishten.

Nog een bekende

Zenith was niet de enige bekende in de barrage, Enjoy Louis (v. Coriano) kwam met Catherine Tyree ook foutloos rond in het basisparcours. De ruin, die voorheen op het hoogste niveau uitkwam met Harrie Smolders, bleef ook de tweede rit foutloos en werd zesde.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.