Kristina Brörings toppaard Desperados nog niet afgeschreven

Kristina Broring-Sprehe met Desperados. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Door een blessure verscheen het Duitse teampaard Desperados FRH (v. De Niro) dit jaar niet in de ring. Inmiddels is de zestienjarige hengst van Kristina Bröring-Sprehe hersteld en weer licht in training, zo meldt Eurodressage.

In aanloop naar het Europees kampioenschap in Gothenburg maakte de Duitse federatie bekend dat Desperados vanwege een blessure niet beschikbaar was voor het Duitse team. Daarop volgden geruchten dat dit het einde betekende van de sportcarièrre van de hengst. Hij liep zijn laatste wedstrijd liep op het CDI-W Stuttgart in november 2016. Daar eindigde Desperados, die op de Spelen in Rio teamgoud en individueel brons won, als tweede achter Isabell Werth met Weihegold.

Wedstrijdrentree

Sprehe heeft bevestigd dat Desperados hersteld is van zijn blessure en inmiddels weer licht in training is. De amazone heeft nog geen duidelijke wedstrijdplanning in gedachten. De rentree in de ring gaat ze in overleg met de bondscoach plannen.

Bron: Eurodressage

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.