Topruiters rijden een rondje op Zwitsers gefokte paarden

Harrie Smolders. Foto: De Paardenkrant

Drie ruiters en drie zevenjarige paarden gingen in Genève de strijd met elkaar aan in een Youngster Tour met ruiterwissel. De drie Zwitsers gefokte paarden sprongen met een parcours met Harrie Smolders, Olivier Philippaerts en Bertram Allen. De merrie Targa Athletic CH bleef als enige drie rondes foutloos en was daarmee het beste paard, terwijl Allen zich mocht opstellen als de best presterende ruiter.

De Toulon-dochter Targa Athletic CH liep bleef met zowel Smolders, Philippaerts als Allen foutloos in het parcours en won daar 1.500 Zwitserse frank mee. Adinus CH (v. Padinus) en Danaïs d’Aveline CH (v. Diarado) bleven met Smolders en Allen in het zadel ook foutloos, maar kregen met de jonge Belgische ruiter wel strafpunten. Eerstgenoemde wegens een tijdsoverschrijding, bij de ander viel er een balk op de grond.

Allen aan kop

Over drie rondes was Allen in totaal twee seconden sneller dan Smolders en eiste daarmee de hoofdprijs van 3.000 Zwitserse frank op. Philippaerts kwam op zes strafpunten uit en zag zichzelf daarmee op plaats drie eindigden.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.