Total US met Dinja van Liere op voor Duitse WK-selectie

Foto: Melanie Brevink

Morgen en woensdag staan in Duitsland de eerste selecties voor de Wereldkampioenschappen Jonge dressuurpaarden op het programma. Total US is met Dinja van Liere een van de deelnemers in de rubriek voor vijfjarige paarden net als Flora de Mariposa (v. Fürstenball) met Robin van Lierop en Jamsession Taonga (v. Jazz) met Vai Bruntink. Bij de zevenjarigen komt Sultan des Paluds (v. Soliman) aan de start met Kirsten Brouwer en bij de zesjarigen staat Primeval Dr. Dirk (v. Dancier) op de startlijst met Astrid Langenberg.

Van Liere plaatste zich afgelopen weekend in Etten Leur met vier van de vijf paarden, waarmee ze deelnam aan de halve finale WK-selectie. Ze mag met For Gribaldi (v. Gribaldi), Hermès (v. Easy Game), Haute Couture (v. Conaisseur) en Duval’s Hilton (v. Charmeur) door naar de finale op het NK dressuur (14t/m 16 juli). Met de goedgekeurde Totilas-zoon, waarmee ze begin dit jaar overtuigend de Subli Competitie vierjarigen won, heeft Van Liere nog een ijzer in het vuur voor het WK jonge dressuurpaarden in Ermelo dit jaar.

Twee dagen

In totaal zullen er de komende twee dagen 43 vijfjarige paarden worden voorgesteld, negentien zesjarigen en zestien zevenjarigen. De eerste dag is een trainingsdag en de tweede dag moeten de paarden een preliminary test lopen. De resultaten van beide dagen tellen mee om door te mogen naar de finale selectie, die op 12 juli plaatsvindt.

Klik hier voor de startlijst van de vijfjarigen
Klik hier voor de startlijst van de zesjarigen
Klik hier voor de startlijst van de zevenjarigen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Horse2Rider

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.