Total US gekocht door Glock, Edward Gal is zijn nieuwe ruiter

Paul Schockemöhle met Total US Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op de website van het Glock Horse Performance Center werd vandaag de zesjarige Total US welkom geheten. De getalenteerde zoon van Totilas, die onder Dinja van Liere al heel wat successen behaalde, zal zijn sportcarrière voortzetten onder het zadel van Edward Gal.

“Glock’s Total U.S. is de naam van de nieuwe hengst”, staat in het nieuwsbericht op de website. “Zijn vader Totilas haalde drie keer een wereldrecord met Edward Gal en schreef geschiedenis. Zijn moeders vader Sir Donnerhall I is een van de beste hengsten ter wereld en bracht al heel wat kampioenen.”

Succes

Het successenlijstje van de pas zesjarige hengst is indrukwekkend. Zo werd hij onder andere als driejarige reservekampioen op de hengstenkeuring, als vierjarige won hij de halve finale van de Pavo Cup en de finale van de hengstencompetitie en vorige week won de goedgekeurde hengst nog de finale van de hengstencompetitie in de klasse M. “Dit is zoals dressuur eruit moet zien”, verzuchtte Monique Peutz, lid van het jurycorps, na afloop van de proef. Met een 9.5 voor de stap en op de overige onderdelen louter negens, sloot de Totilas-zoon zijn rit af.

Blije ruiter

“Total U.S. is een heel mooie, heel goed presterende en zeer getalenteerde hengst, die me onmiddellijk aan zijn vader deed denken. Ik was verheugd van hem vanaf de eerste keer dat ik hem zag”, aldus een blije Edward Gal, die nu in het zadel zal zitten van de zwarte hengst.

 

Bron: GHPC

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.