Totilas-zoon in Franse selectie voor WK

De Franse Hippische Federatie heeft de afvaardiging bekend gemaakt voor het wereldkampioenschap jonge dressuurpaarden in Ermelo. Bij de geselecteerden is één Nederlandse gefokt paard, Gotilas du Feuillard. De zoon van Totilas komt bij de zevenjarigen in actie. De SHF stuurt twee vijf-, zes- en zevenjarigen naar het WK.

De vijf- en zesjarigen werden de afgelopen dagen in Rosières-Aux-Salines geselecteerd. De zevenjarigen hadden in Vierzon dit weekend hun selectiewedstrijd.

Dorian Grey uit kloon Poetin

De Franse afvaardiging bevat een aantal interessante paarden. Zo komt de vijfjarige Dorian Grey de Hus uit een kloon van de beroemde voormalige wereldkampioene Poetin. Hij was vorig jaar de kampioen bij de vierjarigen in Frankrijk. De Lusitano Caporal de Massa won het brons op de Franse kampioenschappen bij de vijfjarigen. Op hetzelfde kampioenschap was er goud voor de Oldenburgs gefokte Fairbanks-zoon Flair Royal bij de zesjarigen.

Bij de vijfjarigen zijn geselecteerd:
Dorian Grey de Hus (SF, Don Juan de Hus x Sandro Hit) – Jessica Michel-Botton
Star de l’Ocean (Hann, Soliman x Carismo) – Guillaume Recoing
Eerste reserve: Damien Dumoulin – Furst Fahrenheit (Westf, Furstenball x Rohdiamant)
Tweede reserve: Marie Jose de la Chica Parras – Filarmonie de Malleret (Hann, Furstenball x De Niro)

Zesjarigen:
Caporal de Massa (Lusitano, Rieto x Xaquiro) – Arnaud Serre
Dancing Highness (Hann, Dancier x His Highness) – Camille Cheret-Judet

Zevenjarigen:
Gotilas du Feuillard (KWPN, Totilas x Ferro) – Corentin Pottier
Flair Royal (OLD, Fairbanks x Royal Diamond) – Maxime Collard

Bron Eurodressage/Paardenkrant-Horses.nl

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.