Ga naar hoofdinhoud

Tuigpaarden van Corbeek en Mekkes stelen show op CHIO Rotterdam

Het tweespan Varanno en PrimeVal Whizzkid’s Gonda met Derk Jan Mekkes won op CHIO Rotterdam de prijs voor de beste bewegingen.
Vlak voordat de Grote Prijs van de Haven van Rotterdam van start ging en de tribunes in het Kralingse bos waren volgestroomd, verschenen de deelnemers van de Pavo Masterclass Tuigpaarden supported by ‘t Peerdewinkeltje in de ring. De show met vijf verschillende aanspanningen is op menig groot paardensportevenement een prachtige onderbreking van het programma en ditmaal werden er opnieuw twee winnaars aangewezen.

Voor de jurering waren Jan de Mooy, bestuurslid van het CHIO Rotterdam, en Margreet Ausems namens Longines uitgenodigd en zij waren het snel met elkaar eens. “Terwijl ik niets met paarden heb”, vertelt Margreet Ausems. “Ja, ik vind het heel mooie beesten, maar vroeger vond ik ze een beetje eng. Al had ik dat met alle dieren. Ik vond het wel heel leuk om ze van zo dichtbij te zien en de winnaars eruit te pikken samen met Jan de Mooy.”

De prijs voor ‘Meest stijlvolle combinatie’ ging net als op Outdoor Gelderland naar Evelien Corbeek met Only the Lonely (v. Manno), die volgens de jury al bij binnenkomst opviel door haar presentatie. “Het totaalplaatje klopte gewoon.” Als tweede mogelijkheid stond de jury even stil bij Marlies Wijkmans met Dalton (v. Vulcano). “Tot haar paard wel heel snel liep. Het leek wel op racen.”

De prijs voor de beste bewegingen ging naar het span van Derk Jan Mekkes met Varanno (v. Manno) en PrimeVal Wizzkid’s Gonda (v. Patijn). “Die paarden liepen zo gelijk! Heel synchroon en ze leken ook nog eens heel veel op elkaar. Ze sprongen er direct uit.”

Verder in de ring kwamen Jan Jordans met zijn tandem en Cees Embregts met Colandra (v. Manno), die op Outdoor Gelderland de beste beweger was. Komende zondag vervolgt de Pavo Masterclass Tuigpaarden supported by ‘t Peerdewinkeltje op CSI Twente, waarna de rijders een week later in Duitsland in actie komen.

Eén reactie op “Tuigpaarden van Corbeek en Mekkes stelen show op CHIO Rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.