Twee eventingpaarden geblesseerd na cross

Foto Lonneke Ruesink

Na de crosscountry in Tryon zijn twee paarden uit de strijd om het Wereldkampioenschap gehaald. Euforian (v. Camaro M.) van de Noorse individuele amazone Heidi Bratlie Larsen werd door de jury uit de strijd gehaald na hindernis 21. Box Qutie (v. Quite Easy I), die met amazone Anna Freskgård voor het Zweedse team reed op het EK in Strzegom kwam gisteren kreupel over de finish.

Beide paarden zijn naar het Tryon Equine Hospital gebracht, dat vier kilometer van de wedstrijdlocatie is. Ze kregen beide de diagnose ‘blessure aan de weke delen’, wat op een peesblessure kan duiden.

Springen voor maandag gepland

Voor zover nu bekend zal het afsluitende springparcours morgen plaats vinden. Dan moet het wel wat meevallen met de regen in Tryon, die valt momenteel nog met bakken uit de hemel.

 

Lees ook: Ingrid Klimke aan de leiding na zware cross

Bron: WEG Tryon / Paardenkrant – Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.