Twee van Jonna Ekbergs GP-paarden verkocht

De Zweedse amazone Jonna Ekberg, die voor Stephex Stables rijdt zal het voortaan zonder Air Pia VG Z (v. Air Jordan) en Freestyler (Lord Z) moeten doen. Beide paarden zijn verkocht naar de Verenigde Staten.

Ekberg haalde meerdere top tien-klasseringen met de dochter van Air Jordan in 2016, waarvan de vierde plaats in de Six Bars op het CHIO Rotterdam één van de hoogtepunten was. Maar ook de vijfde plek in de GP van Beervelde en de zesde plaats in de GP van Sopot zijn mooie resultaten van het duo. De twaalfjarige Air Pia VG Z zal voortaan worden gereden door een leerling van McLain Ward.

Freestyler

De, net als Air Pia, twaalfjarige Freestyler liet zich het afgelopen jaar ook regelmatig internationaal in de top tien rijden. Een eerste en een tweede plaats in Götenburg waren zeker een van de hoogtepunten van de Lord Z-zoon met Ekberg, maar ook de winst in Rotterdam en twee derde plaatsen in Lausanne behoorden tot successen van het afgelopen jaar voor de twee.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Studforlife

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.