Tweede Burghley-titel voor Oliver Townend

Oliver Townend, hier met Black TieFoto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Oliver Townend hield zijn hoofd koel in het afsluitende springparcours van de Land Rover Burghley Horse Trials en wist naar acht jaar weer de zware CCI4* in Engeland weer te winnen. Hij overleefde met zijn tienjarige Ier Ballaghmor Class een bijna crash op een stijlsprong, maar hield voldoende ruimte over op zijn naaste concurrenten. In het klassement van de FEI Classics, waarvan de wedstrijd in Burghley de laatste was, bleef Michael Jung bovenaan staan ondanks de opgave in de cross.

De Britse ruiter Oliver Townend had zich door een formidabele cross op Ballaghmor Class (v. Courage II) naar de top van het klassement gereden. In het springparcours ging het bijna mis want zijn schimmel crashte bijna op een wit hek in het parcours en bleef ternauwernood op de been. Met vijf strafpunten kwam Townend over de finish, maar hij behield toch zijn voorsprong.

‘Hij is van buitengewone klasse’

“Dit is echt heel erg speciaal!”, reageerde Townend na afloop. “Er kan zo veel verkeerd gaan met een jong paard – hij heeft nog maar net de vliegende wissels geleerd. Hij is van buitengewone klasse, beter dan de meeste paarden die ik de afgelopen tijd gereden heb.”

Ook fout voor Tattersall

Zijn naaste concurrent en landgenote na de cross, Gemma Tattersall met haar paard Arctic Soul (v. Luso xx), had Townend voldoende ruimte gegeven voor die springfout omdat zij ook een balk kreeg in het parcours. Tattersall zakte naar de derde plek. Piggy French nestelde zich tussen haar landgenoten in met een foutloos parcours op Vanir Kamira (v. Camiro de Haar Z).

Jung wint FEI Classics

De wedstrijd in Burghley was de laatste in de FEI Classics series en Michael Jung pakte de hoofdprijs ondanks zijn opgave in de cross met zijn Olympiade paard La Biosthetique Sam (v. Stan the Man). De Duitser had al de 4* van Kentucky op zijn naam geschreven en werd tweede in Badminton en Pau en behield zo zijn voorsprong op de numer twee in het klassement, Maxime Livio uit Frankrijk.

Klik hier voor de uitslag.

Bron FEI persbericht

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.