Tweede overwinning voor supersnelle Gudrun Patteet

Gudrun Patteet hier met Sea Coast Ferly Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Gudrun Patteet is in de winningmood op Indoor Drachten met Sea Coast B52 F Z. Na de zege in het 1,40m van vrijdag en een tweede plaats over dezelfde hoogte op zaterdag, voegde de Belgische met de Bamako de Muze-dochter de overwinning in de Small Finale er zojuist aan toe. Suzanne Tepper reed Acascia naar de tweede plaats, de derde plaats was  voor Felix Hassmann.

Halverwege de barrage van de Small Tour finale had Gudrun Patteet de wedstrijd beslist. De Belgische amazone kan hard rijden en dat deed ze ook met de negenjarige Zangersheide-merrie. Ze scheerde over het 1,40m-parcours alsof er niets stond en verbeterde de tijd van Suzanne Tepper met een halve seconde.

Tepper had in de rit voor Patteet met de Holsteinse merrie Acascia van Diamant de Semilly een tijd van 36,16 seconden geklokt. De merrie galoppeerde met de machtige galoppade in acht galopsprongen over de laatste lijn, maar het bleek net niet genoeg voor de zege.

Willem Greve opende het bal met Elke Maria M en klokte meteen een goede tijd met de merrie van Cornet Obolensky. Met de 36,80 seconden belandde de ruiter uit Markelo op een uiteindelijke vijfde plaats.

De Duitsers Felix Hassmann en Maximilian Lill reden hun barrage net iets sneller dan Greve. Hassmann kwam met Lucky Boy 231 (v. Lissabon) in 36,46 seconden over de finish. Zijn landgenoot Lill was op Fein Umbra (v. Quidam de Revel) drie tiende langzamer.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.