Kramer, Knoester en Thijssen bovenaan in Medium Tour Roosendaal Update

Glenn Knoester hier met Alpicor. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het aantal deelnemers in de Medium Tour over 1,40m in Roosendaal was zo groot gisteravond dat de groep in tweeën werd verdeeld. In de ene groep waren het Siebe Kramer, Glenn Knoester en Sanne Thijssen, die de rubriek domineerden en in de andere groep was Knoester de enige Nederlander in de top drie.

Knoester was in de eerste groep in de rubriek over 1,40m op tijd in Roosendaal de enige Nederlander, die in de top 5 eindigde. In het zadel van Clint Easter was Knoester goed voor een foutloze rit in 53,64 seconden, maar hij kon daarmee niet voorkomen dat Annabel Shields er met Carnoneybridge Challenger met de overwinning vandoor ging.

De Britse amazone was met de Hermes de Reve-zoon in 52,99 seconden goed voor de allersnelste foutloze rit. Knoester en de KWPN-ruin van Clinton volgden met een rit in 53,64 seconden en waren daarmee op hun beurt ruim een seconde sneller dan Victor Bettendorf met Colchique du Gibet (v. Chacco-Blue). Het duo uit Luxemburg finishte in 54,76 seconden.

Internationale top vijf

Niclas Parmler en Pieter Kenis maakten de internationale top 5 compleet. De Zweedse ruiter zat in het zadel van VDL Groep Ernest en stuurde de KWPN-ruin van Diamant de Semilly in 54,97 seconden over de streep en Kenis volgde met Hera d’Hessy in 55,54 seconden. Daarmee eindigde de Belgische ruiter op de vijfde plek met de tienjarige dochter van Chatman.

Tweede groep

In de tweede groep was Wilm Vermeir met Casanova O T Paddocks Z (v. Chippendale Z) de enige buitenlander in de top 5. Het duo uit België was met een foutloze rit in 55,28 seconden net even sneller dan Bart Bles met Gran Canyon Van HD (v. Cartani). Dat leverde de vierde plek op voor Vermeir en de vijfde plaats voor Bles.

Top drie

Kramer was in deze groep met Donnafugata goed voor de snelste foutloze rit. De merrie van Ginus galoppeerde in 53,99 seconden over de eindstreep en dat leverde Kramer de zege op. Knoester kwam opnieuw uit op de tweede plaats. In deze groep zat de ruiter in het zadel van Alpicor (v. Lupicor), waarmee hij in 54,34 seconden aan de finish kwam. Thijssen was iets minder dan een halve seconde langzamer dan Knoester met haar Cartani-ruin Stippel en passeerde de eindstreep in 54,81 seconden.

Klik hier voor uitslagen in de eerste groep
Klik hier voor de uitslagen in de tweede groep

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.