Twomey en Hassmann sterk in Liverpool

Billy Twomey, hier met Diaghilev. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Op de Liverpool International Horse Show werd gisteravond 2016 afgesloten met een 1,45m- en een 1,50m-rubriek. De Ier Billy Twomey reed een sterke barrage met Ardcolum Duke en pakte de zege in de 1,45m-proef. Sanne Thijssen werd hierin elfde met Ulena. In het hoofdnummer was Felix Hassmann de beste op Cayenne WZ na een spannende strijd. Thijssen viel buiten de prijzen door acht strafpunten met Celine M Z.

In de door Horseware Ireland gesponsorde 1,45m-rubriek kwamen twaalf combinaties terug voor de barrage. De eerste drie ruiters verdeelden direct hoofdprijzen. Emanuele Gaudiano raasde als eerste door het verkorte parcours met de Chacco Blue-zoon Chalou en kwam in 31,74 seconden over de finish. Direct daarna zette Shane Breen 31,84 op de klokken. De Ier zat in het zadel van Guidam Van Het Achterhoek (v. Wandor Van De Mispelaere). Breen werd gevolg door zijn landgenoot Billy Twomey met de hengst Ardcolum Duke. Alles lukte in de barrage en het paar dook onder de 31 seconden en tikten af in 30,64. Niemand na Twomey kwam nog in de buurt van dit resultaat.

Miscommunicatie

Sanne Thijssen kreeg in de barrage een stop op de insprong van de dubbel door een miscommunicatie met Ulena (v. Baloubet Du Rouet) en moest met de elfde plaats genoegen nemen.

Spektakel

De 1,50m-rubriek werd direct op fouten en tijd verreden. Er gebeurde van alles in de proef die uiteindelijk door Felix Hassmann werd gewonnen. De Ier David Simpson viel met zijn paard Chessy 17 en Louise Saywell overleefde een gebroken teugel. Hassmann was een van de laatste starts met de Claudio-zoon Cayenne WZ. Hij kon zich richten op de snelste tijd van 63,99 seconden die eerder door de amazones Chloe Aston met Kolibri Classic (v. Kolibri) en Jannika Sprunger op de KWPN’er Aris CMS (v. Nassau) was neergezet. De Duitse ruiter zette alles op alles en snoepte nog negen honderdste van de tijd af en ging er met de hoofdprijs vandoor.

In deze rubriek kreeg Sanne Thijssen twee balken aan de benen van de Zangersheide-merrie Celine (v. Crusador) en werd zeventiende.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Grandprix-replay

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.