Twomey en Van der Vleuten winnen van de Zwitserse jeugd

Op het 5* concours in Zürich was vanavond een mooie strijd tussen vijftien topruiters en de Zwitserse junioren en Young Riders. De jeugd moest het afleggen tegen winnaar Billy Twomey uit Ierland en Maikel van der Vleuten die tweede werd met VDL Groep Quatro.

De combinaties sprongen een 1,40m-parcours direct op tijd. Billy Twomey werd de overtuigende winnaar met Ardcolum Duke, een dertienjarige hengst van Gypsy Duke. De Ier klokte een tijd van 52,38 seconden die niet door zijn collega-ruiters en de jeugd werd verbeterd. Alleen Lorenzo De Luca lukte de tijd te verbeteren, maar hij kreeg een springfout met Unestar de Cerisy (v. Quick Star).

Maikel van der Vleuten zette de tweede tijd neer VDL Groep Quatro (v. Quaprice Boimargot Quincy), 54,77 seconden. In dezelfde tijd kwam ook de jeugdruiter Joel Kurmann over de finish met Tarzan de Thurin (v. Jazz Band Courcelle). De zestienjarige Zwitser was daarmee de hoogst geplaatste jeugdruiter.

Romain Duguet was voor zijn land de beste topruiter. Op zijn geroutineerde Otello du Soleil (v. Alligator Fontaine) werd hij vierde en bleef zijn jeugdige landgenoot Bryan Balsiger een seconde voor. De zeventienjarige ruiter had   Ornett de Galeste (v. Feofar de Rhodes) onder het zadel.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.