Ga naar hoofdinhoud

Umeunig Z sjeest naar winst met Bruggink

Umeunig Z en Gert-Jan Bruggink
Gert-Jan Bruggink, die de wens heeft uitgesproken om de Grote Prijs van CSI Twente te winnen, komt zelf al goed in het ritme op het topconcours in Geesteren. Zojuist won hij de CSI3* rubriek voor zes- en zevenjarige springpaarden met de Zangersheide gefokte voshengst Umeunig Z (Untouchable Z x Chellano Z).

Met de ‘umeunig’ snelle rit in het tweefasen dreef hij David Will op Sky Fly SB (v. Carnute) van de toppositie. In de topvijf finishte ook de Nederlandse Roosje Brouwer met de van Roelof Bril geleende Bamira M (Chin Chin x Calvados), geboren op Stoeterij Musterd in Made.

Een kwaliteitsvol paard was Umeunig op jonge leeftijd al. Hij werd tweede in de finale vrijspringen in Saasveld in 2010 en blijft zich goed ontwikkelen. Bruggink heeft de hengst samen met fokker G. Huttenhuis. De vader is de Zangersheide goedgekeurde Untouchable Z (Heartbreaker x Burggraaf x Grosso Z) uit de stam van Havinia en niet de Grand Prix-hengst Untouchable (v. Hors la Loi II) wat menigeen denkt. Deze KWPN-goedgekeurde Untouchable werd wel vertegenwoordigd in deze rubriek, want zijn Westfaals goedgekeurde zoon Untouched (Untouchable x Capitol) sprong eveneens dubbel foutloos met Mathijs van Asten.

Winnaar van de CSI2* Small Tour op 1.30m niveau vanochtend was Rob de Bruijn met Gina (v. Chatman). Kim Bril volgde als tweede met Verisja (v. Numero Uno), voor Wesley Mulder op de hengst Boeve’s Colmander (v. Colman).

Klik hier voor de uitslag van het CSI3* Young Horses

Klik hier voor de uitslag van de CSI2* Small Tour 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.