Unanieme U25-zege voor Jeanine Nieuwenhuis met TC Athene

Jeanine Nieuwenhuis met TC Athene Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Jeanine Nieuwenhuis sloot de dag in het Kralingse Bos donderdag af met een royale overwinning in de U25-Grand Prix met TC Athene. De andere twee plaatsen in de top drie waren voor de Duitse amazones Jil-Marielle Becks en Bianca Nowag.

Nowag ging met haar veertienjarige Fair Play RB als eerste van start in deze rubriek en zette een score neer van 70,410% met de Fidermark-dochter. Becks, die op het CHIO Rotterdam voor het eerst internationaal op dit niveau aan de start kwam  met Damon’s Satelite (v. Damon Hill), nam vlak daarna de leiding over met een score van 70,718%.

‘Ik hoop dat hij in de kür net zo goed loopt’

Niet veel later kwam Nieuwenhuis in actie met haar krachtpatser TC Athene en kreeg van de juryleden bijna twee procent meer dan Becks. De totaalscore van 72,359% leverde een unanieme eerste plaats op voor de stalamazone van Tim Coomans en de United-zoon. “Die piaffe moet nog beter en dat kan ook in de kür nog beter”, vertelt Nieuwenhuizen na afloop van de prijsuitreiking. “Maar verder hoop ik eigenlijk dat hij morgen in de kür gewoon weer net zo goed loopt als vandaag.”

Moeilijkheidsgraad

Over de kür die Nieuwenhuis morgen gaat rijden met de voshengst is de amazone vol vertrouwen. “Ik rijd dezelfde kür als altijd, die is lastig, maar past goed bij Athene. Zijn sterke punten zoals de pirouettes bijvoorbeeld, die zitten op de middellijn”, besluit ze enthousiast.

Top vijf

Maxime van der Vlist en Bailey (v. Negro) waren de tweede Nederlandse combinatie in de top 5. Het duo kreeg 69,256% van de juryleden en eindigde daarmee op de vierde plek.

Uitslag

Klik hier voor de overzichtspagina van het CHIO Rotterdam

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.