Van Uytert haalt Bundeschampionat-finalist Deparon U.S. naar Nederland

Deparon U.S. (Deveraux x Londonderry)

Joop van Uytert heeft de vierjarige hengst Deparon U.S. (Deveraux x Londonderry) naar Nederland gehaald. “Na de verkoop van Total U.S. hebben met we met Paul Schockemöhle overlegd of één van zijn jonge toptalenten richting ons zou kunnen komen. We zijn heel blij deze hengst te kunnen aanbieden. Het ligt in de bedoeling dat we hem dit najaar aanbieden bij het KWPN”, vertelt Van Uytert.

De op Donnerhall ingeteelde hengst kwalificeerde zich voor de Bundeschampionate in Warendorf op de Hannoveraanse kampioenschappen voor driejarige hengsten. Hier liep hij onder Julia Watzek naar een tweede plaats met onder andere een 9 voor de draf en een 8,5 totaal.

Finale Bundeschampionate

In de finale op de Bundeschampionate in Warendorf viel Deparon U.S. met Isabel Freese in het zadel net buiten het podium met vier keer een 8,5 en een 8. Deparon werd als 2,5-jarige goedgekeurd in Mecklenburg en afgelopen december kwam daar nog een Hannoveraans dekbrevet bij.

Bron: Persbericht

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.