Ga naar hoofdinhoud

Fitte Valegro zegeviert bij rentree

Update I
Na het laatste optreden op het EK in Aken van vorig jaar verschenen de regerend Olympisch kampioenen Charlotte Dujardin en Valegro zojuist op CDI Hartpury weer voor het eerst in de wedstrijdring. De ruin maakte een topfitte indruk en liep naar een score van 83.280% waarmee hij de overwinning in de Grand Prix pakte. De gehele top vier bestond uit combinaties die Groot-Brittannië volgende maand op de Spelen van Rio zal vertegenwoordigen. 

Valegro oogde fit en liep een goede proef ondanks twee grote fouten. In de wissels om de twee liep het duo tegen een misser aan en in de passage in de laatste lijn van de proef sprong de ruin in galop aan. Uiteindelijk was de score ruim voldoende voor de overwinning.

Carl Hester reed zijn Nip Tuck naar een score van 78.200% waarmee het duo de tweede plek bezette. De jury zat echter niet op één lijn. Zo kreeg de combinatie van de jury’s bij E en B 80% voor hun optreden terwijl de jury bij C niet meer dan 75% hiervoor overhad.

Ex-partner van Hester, Spencer Wilton, werd met Super Nova II derde met 77.50%, gevolgd door Fiona Bigwood met Atterupgaards Orthilia die 75.410% scoorde en daarmee vierde werd.

Bekijk hier de proef van Dujardin en Valegro:

Bekijk hier de proef van Hester en Nip Tuck:

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Eén reactie op “Fitte Valegro zegeviert bij rentree

  • MJ Kochx

    Fijne proef van Valegro, maar waar ik vooral van heb genoten, is de manier waarop Carl Hester zijn Nip Tuck voorstelt. Het paard heeft niet het allerlaatste aan expressie, maar hoe correct is dit paard afgericht! Geen doorgeslagen stang te zien, stille aanleuning, kleine hulpen van de ruiter … CHAPEAU!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.