Ga naar hoofdinhoud

Van Borculo naar Bundestitel: Dante Quando OLD

Dante Quando OLD (v. Dante Weltino OLD) met Eva Möller en Carolyn Welsh - Foto: Rick Helmink
Precies vier jaar geleden werd Dante Quando OLD (v. Dante Weltino) voor 13.500 euro op de Eliteveiling Borculo door de Australiërs David Shavin en Carolyn Welsh aangeschaft. Nu hebben ze een sporttesttopper én een Bundeskampioen. In de finale voor vierjarige hengsten was de misschien niet zo spannende, maar wel ontzettend fijn te rijden Dante Quando de beste. De hengst heeft eigenlijk ook geen minpunten. Een cijferlijst met allemaal 9's en een 8,5 (voor de galop) volgde. 

Dante Quando doet in de proef misschien iets degelijk aan, maar in de ereronde liet hij nog even zien dat er echt wel een schepje bovenop kan als het moet. Weer een Bundestitel erbij voor Eva Möller, ook al ging dat ten koste van haar tweede troef. De door Eugène Reesink en Rob van Puijenbroek gefokte Valverde (Vitalis x Ampere) was de grote favoriet voor zege bij de vierjarige hengsten. De voormalig Westfaalse hengstenkeuringskampioen ontving ook een cijferlijst met veel 9’s. Eentje minder dan Dante Quando. 9’s voor galop, stap en opleidingsstand, 8,5 voor de draf en de bouw.

Labbadio

Brons was voor de Celler staatshengst Labbadio (Lissaro x Dancier). De hengst doet veel aan zijn vader Lissaro denken die in zijn jonge jaren altijd braaf deed wat van hem gevraagd werd. Dat doet Labbadio ook, maar de 9 voor de bouw van de hengst was wel wat aan de hoge kant.

Uitslag

Dante Quando OLD (v. Dante Weltino OLD) met Eva Möller in de ereronde – Foto: Rick Helmink
Valverde (v. Vitalis) met Eva Möller – Foto: Rick Helmink
Labbadio (Lissaro x Dancier) – Foto: Rick Helmink

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.