Ga naar hoofdinhoud

Van der Heijden over dressuurruiters in Volkskrant: ‘Deze ploeg gaat nog flink stijgen’

Edward Gal en Maarten van der Heijden. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Voor het eerst sinds 2002 heeft de Nederlandse dressuurploeg geen medaille gewonnen op de Wereldruiterspelen, op dat feit steekt De Volkskrant het artikel over de prestaties van de dressuurruiters in Tryon in. In het artikel komt ook KNHS technisch directeur Maarten van der Heijden aan het woord, die zich geen zorgen maakt. "We zitten in between generations. Na Rio hebben we afscheid genomen van veel paarden."

Maarten van der Heijden voert tal van redenen aan waarom het de Nederlandse dressuurruiters niet lukte om in de top te eindigen: “De paarden van Hans-Peter Minderhoud en Edward Gal zijn nog heel jong, maar hebben veel potentie. En Emmelie Scholtens reed pas haar eerste WK. Deze ploeg gaat nog flink stijgen. Je ziet dat de teamscore dit weekend al hoger was dan tijdens de EK. We gaan de aansluiting met andere landen weer vinden”, meent de ad-interim chef d’equipe.

Nog jonger paard

Terecht merkt de journalist van De Volkskrant op dat Charlotte Dujardin twee medailles pakte met een nog jonger paard dan Zonik en Dream Boy, die beide 10 zijn. Mount St. John Freestyle is namelijk 9.

Lees het hele artikel in De Volkskrant of via Blendle.com

Lees ook:

https://www.horses.nl/sport/deze-week-team-hester-en-team-kittel-lezen-oranje-de-les/

Bron: De Volkskrant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.