Ga naar hoofdinhoud

Van der Schaft: ‘Wat ik ervan verwacht en gehoopt had’

Na een aantal moeilijke jaren lijkt het Nederlandse dressuurteam weer op de goede weg. Onder leiding van bondscoach Rien van der Schaft overtuigden ze vandaag met een eerste plaats in de tussenstand van de FEI Nations Cup in Rotterdam. "Dit is een goed begin", zegt Van der Schaft trots.

“Drie van de vier hebben echt goed gereden. Het was wat ik er van verwacht en gehoopt had”, vult de bondscoach aan. “Als je hier wint met deze punten als Edward nu gedaan heeft, is dat natuurlijk echt heel goed.”

Baal-moment

Naast drie goede ritten, was er helaas ook één teleurstellende. “Madeleine Witte ging niet goed. Haar paard Cennin was ineens heel kijkerig en gespannen, iets wat hij eigenlijk nooit is. In de training leek het echt heel goed, dan is dit natuurlijk even een baal-moment, maar daar komt ze zeker weer overheen en dan gaan we er weer vol tegenaan.”

Bron: Persbericht KNHS

Eén reactie op “Van der Schaft: ‘Wat ik ervan verwacht en gehoopt had’

  • Pim Koudijs

    Grappig bericht van de bondscoach. Ik weet niet of ik het gevoel krijg van ‘jezelf rijk rekenen’ of dat van ‘in het land der blinden is één oog koning’

    Niks ten nadele van het team, volgens mij hebben ze alle vier gereden voor wat ze waard zijn, de spanning van Cennin was natuurlijk balen maar desondanks bleef Madeleine heel knap sturen. Verdiend aan de leiding.

    How ever…… moeten we volgens mij niet vergeten op te merken dat dit team op dit moment het beste is dat Nederland ten tonele kan toveren terwijl de landen die straks in Tryon de dienst uit gaan maken, met een tweede of zelfs derde rangs team aan de start verschenen. Nog maals, niets ten nadele van dit team, top gereden, maar ik ben bang dat de Olympische kaders van o.a. Duitsland, Amerika en Engeland nog een maatje te groot voor ons (nog zeer jonge ) team gaat zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.