Ga naar hoofdinhoud

Van Lierop, Nekeman en Nieuwenhuis voeren FEI-ranking YR aan

Dana van Lierop met Walküre Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De FEI-rankings zijn tot en met 29 februari 2016 geüpdatet en bij de young riders wordt deze lijst nog steeds aangevoerd door Dana van Lierop, Jeanine Nekeman en Jeanine Nieuwenhuis. Bij de junioren staat Lisanne Zoutendijk vierde en Daphne van Peperstraten heeft beslag gelegd op de tweede en derde plaats bij de pony's.

In deze ranking worden de resultaten meegenomen die tussen 1 maart 2015 en 29 februari 2016 behaald zijn. Van Lierop en Equestricons Walkuere gaan bij de young riders aan kop met 2096 punten, ondanks dat zij al even geen combinatie meer vormen. Nekeman en Vlingh staan tweede met 1840 punten, gevolgd door Nieuwenhuis en Hexagon’s Baldacci met 1757 punten. De Duitse amazones Jessica Krieg en Vivien Niemann sluiten met hun Hannoveranen de top 5 af. Rosalie Bos en Equestricons Bolita hebben de zesde plaats behouden met 1693 punten. Verder heeft geen Nederlandse amazone het top de top 10 geschopt, maar een Nederlands fokproduct wel. Onder de Belgische Charlotte Defalque verdiende KWPN’er Boticelli 1643 punten, wat resulteerde in een tiende plaats.

Duitse amazones bezetten top drie junioren

Bij de junioren staat Siemmeke Rothenberger bovenaan de lijst. Met Geisha sprokkelde zij in die periode 2054 punten bij elkaar. Paulina Holzknecht en Wells Fargo 14 hebben 1904 punten verdiend en staan tweede. De derde plek is voor Felicitas Hendricks en Faible As met 1876 punten. 1842 punten brachten Zoutendijk en Kostendrukkers Ringo Star wederom naar de vierde plaats in deze ranking. Achter nummer vijf Sille Engermann prijkt de naam van Mercedes Verwey, die met Zarah in totaal 1784 punten scoorde. Esmee Donkers en Zaffier wisten met 1682 punten nip de top 10 binnen te dringen. De achtste plek heeft overigens een Nederlands tintje. Antonia Arl bezette deze plaats namelijk met KWPN’er Equestricons Ziggy.

Van Peperstraten behoudt haar posities

Met haar pony’s Wonderful Girl en Don Camillo du Bois behield Daphne van Peperstraten haar tweede en derde positie in de FEI-ranking. Deense Louise Christensen was niet van plan om haar eerste plek weg te geven. Zij behield met Vegelins Goya deze plek vanwege de 1882 verdiende punten. Een familielid van Matthias Alexander Rath, de Duitse Liselott Marie Linsenhoff staat vierde met 1835 punten. Deze plek heeft zij bemachtigd met Golden Girl, die meerdere kampioenschappen op naam schreef onder de Nederlandse vlag. Zoe Kuintjes en Elin’s Noncisdador zijn gezakt van de vierde naar de vijfde plaats. Rembrandt DDH maakte vroeger ook furore onder de Nederlandse vlag en staat momenteel zevende in het klassement. Guusje van Heeswijk en Jitske Prosman staan negende en tiende met hun pony’s Heidehof’s Don Diego en Charina du Bois.

Fries op tweede plaats bij children

Bij de Children staat geen enkele Nederlander in de ranking, maar wel Nederlandse fokproducten. De Fries Abe van it Hiem staat tweede met zijn Russische amazone Anna Guseynova. KWPN’er Sandreo staat vierde en Ellington tiende. Deze lijst wordt aangevoerd door Mado Pinto uit Frankrijk.

Bekijk hier de FEI-ranking young riders.
Bekijk hier de FEI-ranking junioren.
Bekijk hier de FEI-ranking pony’s.
Bekijk hier de FEI-ranking children.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.