Vanaf 2018 tien teams in eerste divisie FEI Nations Cup

Vanaf 2018 bestaat de eerste divisie van Europa van de FEI Nations Cup springen niet uit acht, maar uit tien landen. Het FEI keurde begin vorige maand een voorstel, opgesteld door het FEI springcomité, goed waarin deze bepaling is opgenomen.

Na de FEI Nations Cup finale, eind september in Barcelona, wordt bekend gemaakt welke twee landen volgend jaar naar de eerste divisie promoveren. Dit zijn de landen die na de laatste kwalificatiewedstrijd in Gijon (eind augustus) de eerste en tweede plekken bezetten in de tweede divisie en vervolgens de finale met goed gevolg voltooien.

Kanshebbers

In de huidige tussenstand bezetten België en Groot Brittannië respectievelijk de eerste en tweede plek in de tweede divisie. Door de voorsprong die zij hebben opgebouwd lijken zij goed op weg te zijn naar een promotie.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KBRSF 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.