VDL Stud uitgekocht, Zuidenwind nu helemaal van Rose Mathisen

Rose Mathisen met Zuidenwind. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Rose Mathisen heeft VDL Stud, de mede-eigenaar van haar Grand Prix-paard Zuidenwind (OO Seven x Jazz), uitgekocht. De door wijlen Huub van Helvoirt gefokte KWPN-hengst is nu volledig in eigendom van Gränsbo Stuteri, het bedrijf van Mathisen en haar partner Per Runesson.

“Het voelt goed om hem zeker te hebben gesteld”, vertelt Rose Mathisen die Zuidenwind vanaf jong paard opleidde naar de internationale Grand Prix. De combinatie beleefde in 2017 een uiterst succesvol jaar. Zo wonnen ze de nationale titel en maakten ook deel uit het het Zweedse team dat brons won op de Europese kampioenschappen in Gothenburg.

Reserve WEG Tryon

VDL Stud was voor een derde deel eigenaar van Zuidenwind. Het overig deel had Mathisen al in bezit. Nu de amazone het volledige eigendom van de KWPN-hengst in handen heeft, is ze plan een medefinancier te zoeken. “Het gaat voor ons om veel geld dat nu in Zuidenwind zit en we willen onze stal ook blijven doorontwikkelen”, aldus Mathisen die met Zuidenwind de Zweedse reservecombinatie is voor de WEG in Tryon.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Ridsport

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.