Veel regen in Tryon bij overtrekken orkaan Florence

Orkaan Florence trekt zondag over Tryon, Noord Carolina, de locatie van de Wereldruiterspelen. De kür op muziek is afgelast en de eventers moeten een dagje wachten op hun afsluitende springparcours. De gouverneur heeft iedereen aangeraden om binnen te blijven: ‘In het grootste deel van de staat moet je van de weg afblijven.’ In Tryon komt het water met bakken uit de hemel.

Het meeste water lijkt ten noordoosten van de locatie van de Wereldruiterspelen te vallen, waar het risico op overstromingen en flashfloods groot is. Maar er staat nog steeds zo’n 12 tot 15 cm regen op de vooruitzichten voor Tryon. Wel begint Florence wat sneller te bewegen, hetgeen goed nieuws is.

Ondertussen zitten de Nederlandse sporters en de verzamelde toeschouwers en pers voornamelijk binnen en hopen ze dat de electriciteit niet uitvalt. De meesten zijn goed voorbereid met extra boodschappen, benzine en kaarsen.

Lekker trainen

Emmelie Scholtens liet zich vanochtend niet weerhouden door de regen en ging een rondje trainen met haar hengst Apache. Ruiters in Oranje plaatste dit filmpje:


Bron: Weather Channel / Paardenkrant – Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.