Ga naar hoofdinhoud

Veilingitem op EDS: hoefijzer van Totilas met Swarovski kristallen

Edward Gal met Totilas. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Zaterdag om 19.30 uur wordt op de Excellent Dressage Sales ten tijde van het WK jonge dressuurpaarden in Ermelo een hoefijzer geveild van niemand minder dan Totilas. Het ijzer is gezet met honderden Swarovski kristallen en is ingezet in een lijst. De opbrengst komt voor 50% ten goede aan de DVB Foundation, die ruiters met een beperking te paard helpt.

Horse Crystals bewerkte het hoefijzer van Totilas, die wereldberoemd was met Edward Gal en later naar Paul Schockemöhle werd verkocht. Schockemöhle leverde het hoefijzer van Totilas voor de veiling.

Iets betekenen

Op de veiling van de Excellent Dressage Sales zaterdagavond in Ermelo zal het ijzer geveild worden. Initiatiefnemers voor dit veilingitem, Burt de Visser en Joyce de Visser-Smits, wilden graag iets betekenen voor de DVB Foundation en dus voor de minder validen te paard en maakten dit samen mogelijk met Joop van Uytert en Renate van Vliet.
50% van de opbrengst gaat naar de DVB Foundation, de overige 50% gaat naar Horse Crystals voor de vervaardiging van het ijzer.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.