Ga naar hoofdinhoud

Verenigde Arabische Emiraten winnen kleine finale Nations cup

Shane Breen met Golden Hawk in Lyon Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl
Gister werd het team uit de Verenigde Arabische Emiraten onder leiding van Karl Schneider nog één na laatste in de Nations Cup, maar vandaag pakten de ruiters met een enorme voorsprong de zege in de kleine finale. Slechts drie strafpunten noteerde het team. Met negen strafpunten volgde het Ierse team op de tweede plaats.

Het was nogal een onverwachtse zege in deze kleine finale, omdat er naast de Verenigde Arabische Emiraten ook landen zoals Ierland, Brazilië, Spanje, Groot-Brittannië, Nieuw-Zeeland en Italië meededen.

VAE

Abdullah Al Muhairi met Cha Cha Cha 7 (v. Chacco Blue) was het enige teamlid dat foutloos bleef. De andere twee teamgenoten kregen onderweg tijdfouten. Abdullah Al Marri had met Sama Dubai Fbh (v. Stakkato) twee strafpunten en Mohammed Al Hajri met Pour le Poussage (v. Polytraum) één tijdfout.

Top drie

Het team van Bertram Allen, Shane Sweetnam, Shane Breen en Denis Lynch werden met een totaal van negen strafpunten tweede. Shane Breen zette Laith (v. Lord Z) een foutloos resultaat neer voor het Ierse team.

Met twee strafpunten meer als de Ieren eindigden de Brazilianen op de derde plaats. In het team onder leiding van Pedro Paulo Lacerda wist niemand foutloos te blijven.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.