Ga naar hoofdinhoud

Verkoop Eremo del Castegno levert Enzo Truppa schorsing op

Valentina Truppa, hier met Eremo del Castegno. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Doordat Enzo Truppa het Grand Prix-paard Eremo del Castegno voor de Spelen in Rio verkocht, is hij door de Italiaanse hippische federatie voor vier maanden geschorst en veroordeeld tot het betalen van een boete van 10.000 euro. Truppa is naast vader van Italië's beste Grand Prix-amazone Valentina, internationaal vijfsterrenjurylid en trainer van een groot aantal Italiaanse dressuurruiters.

Truppa tekende bij het FEI-tribaal beroep aan tegen de beslissing van de Italiaanse federatie (FISE), waarop vorige week de uitspraak volgde. In de periode van 2012 tot en met 2015 sponsorde FISE Truppa met een bedrag van 280.000 euro om de Rohdiamant-zoon tot en met de Spelen in Rio te behouden voor Italië. De schorsing gaat in op 1 september, zodat Truppa eerst nog in de gelegenheid is om zijn dochter Valentina Truppa en Micol Rustignolide, die op de shortlist voor Rio staan, te begeleiden.

Eind vorig jaar verkocht Truppa de inmiddels vijftienjarige ruin aan de Braziliaan Jorge da Rocha als olympische troef voor de Spelen in zijn eigen land. De 70-jarige ruiter wist door eigen gezondheidsproblemen niet aan de kwalificatie-eis te voldoen.

“Het lijkt wel een grap”, reageert Truppa. “De echte waarheid is dat de FISE totaal niet geïnteresseerd is in dressuur.”

Gerelateerd:
Aanklacht tegen Truppa vanwege verkoop Eremo del Castegno
Eremo del Castegno niet naar Rio

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Eurodressage

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.